Statskontrolleret økologisk

Økologisk kalvekød af græsfodrede charolais-krydsninger, krogmodnet i 22 dage. Økologisk oksehak.


Kød fra kalve er magert, mørt og mildt i smagen. Charolais er den mest udbredte kødvægsrace i Frankrig.

Kvæget lever her på Store Lyngdal i det fri året rundt med adgang til en stor, åben løsdriftsstald. De græsser om sommeren i engene, hvor de plejer naturarealer, der ellers ville gro til i krat. Om vinteren holder de til på højereliggende marker, hvor de får et tilskud af hø. De lever hele livet udelukkende af mælk fra moderen og græs.

Vi sælger fortrinsvis kødet fra de unge kalve som ½ pistoler, - d.v.s. ryg og bagpart -, ca 20 til 30 kg, finparterede, pakkede, klar til fryseren. Kødet er modnet på krog i 16 til 22 dage.


Der kan også vælges 1/8 kalv, hvor man så får et udvalg af hele kalven. Ca 20 til 30 kg.
Det er den mest økonomiske løsning og giver en god udfordring i køkkenet.

Eller man kan vælge en pakkeløsning, hvis man skal bruge lidt mindre. Er du til langsom mad, vælger du "simrekassen" . Skal det være hurtigt, vælger du "luksuskassen".

De ældre dyr - kalvenes mødre - sælger vi som hakket oksekød. Det er magert med et indhold af fedt på ca 8 - 12%. Sæsonvare.

Alle dyr leveres direkte fra marken til slagtehuset.

Kødet hakkes umiddelbart før udlevering.



Tryk her for at se udskæringen af en kvie
Tryk her for at se anvendelsen af kvien